Nieuws

Maatregelen Coronavirus COVID-19

Ede, 13 maart 2020

 

Aan alle ouders, gastouders en verzorgers,

 

Het Coronavirus (COVID- 19) roept veel vragen en/of onduidelijkheden op.

Wij als gastouderbureau Dolfijntjes laten ons informeren via de officiële wegen:

Het RIVM en waar nodig door de GGD.

Op onderstaande site is altijd de actuele en juiste informatie te vinden vanuit de overheid.

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Gastouderbureau Dolfijntjes volgt de richtlijnen en maatregelen zoals geadviseerd en gecommuniceerd door het RIVM.

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

 

Wat betekend dit voor jullie?

Het is van groot belang dat kinderen met symptomen niet naar de opvang worden gebracht. Dit valt onder de ziekteregeling, deze uren worden wel doorberekend en hierover ontvangen ouders kinderopvangtoeslag.

Wanneer je kind 24 uur klachtenvrij is kan er weer gebruik worden gemaakt van de opvang maar overleg dit eerst samen met je gastouder.

Uiteraard geldt voor gastouders die zelf neusverkouden zijn of koorts hebben, dat er geen opvang plaats kan vinden. Dit valt onder ziekte van de gastouder, deze uren worden niet doorberekend.

Blijf als ouder en gastouder samen in overleg wat jullie het beste kunnen doen in jullie situatie. Zodat we samen de kalmte kunnen bewaren.

 

Ook wij als bureau zijnde nemen maatregelen en daarom kan het zijn dat de afspraken die voor aankomende week gepland staan verplaats kunnen worden of telefonisch  afgehandeld gaan worden.

Wij bekijken dit per dag en zullen waar nodig zsm contact met je opnemen om te kijken wat we het beste kunnen doen.

 

Wij hopen jullie hiermee, voor nu, voldoende te hebben geïnformeerd.

dolfijntjes