Nieuws

Weer even een update 26 maart 2020

Aan alle ouders/ verzorgers en gastouders,

Middels deze mail willen we jullie weer even bijpraten rondom de ontwikkelingen van afgelopen week.

De compensatie regeling vanuit de overheid:

Zoals al eerder vermeld worden ouders, vanuit de overheid, geacht hun factuur te betalen, alleen dan zullen zij hun toeslag behouden en worden meegenomen in de compensatie regeling. Hiervoor is de overheid een plan aan het uitwerken zodat ze de ouders tegemoet kunnen komen in hun eigen bijdrage. Voor de kinderdagverblijven is deze regeling inmiddels bijna uitgewerkt maar voor de gastouderopvang nog niet. Dit heeft er mee te maken dat er bij de gastouderopvang 3 partijen zijn, gastouder, vraagouder en gastouderbureau. Zodra wij meer duidelijkheid hebben zullen wij jullie daarover informeren.

Kinderopvangtoeslag:

Op dit moment is het heel belangrijk dat de belastingdienst de juiste gegevens heeft mbt de opvang.

Normaal adviseren wij het aantal uren per maand iets lager te zetten en het inkomen eventueel iets hoger. Zoals het er nu naar uitziet zal er gecompenseerd worden op basis van de opgegeven uren met het daarbij behorende tarief en het huidige inkomen. 

Let op: Is uw inkomen in de huidige situatie lager, neemt u meer uren af of betaald u een hoger tarief dan u heeft opgegeven bij de toeslagen pas dit dan per direct aan vanaf maart 2020. Wij weten niet of dit achteraf nog mogelijk is.

Automatische incasso:

Zoals vermeld in onze vorige mail: Facturen dienen deze maand via de IDEAL link betaald te worden en gaan niet via de automatische incasso. 

We zien veel ouders die de factuur direct betalen, heel erg fijn. Hierdoor kunnen wij de gastouder ook weer snel uitbetalen.

Cruciale beroepen:

Er komen veel vragen over wie volgens deze lijst wel of geen gebruik mag maken van de opvang. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen hierin zijn eigen verantwoordelijkheid neemt! De richtlijnen vanuit het RIVM zijn met zorg opgesteld en met de bedoeling om verdere verspreiding te beperken voor iedereen. De kinderopvang is gesloten op dit moment muv de ouders die op deze lijst staan, zij mogen gebruik maken van de noodopvang voor hun kinderen. Wij moeten registreren voor verschillende gemeenten wie er gebruik maken van de noodopvang en weten dat er ook op gecontroleerd wordt. 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/cruciale-beroepen

We hebben veel gastouders en vraagouders gesproken en zijn enorm blij met de inzet waarmee iedereen probeert door deze periode heen te komen. Natuurlijk zijn er zorgen en daarin proberen wij zoveel mogelijk mee te denken met jullie. Wij zien gelukkig ook heel veel leuke en mooie initiatieven ontstaan:

– Gastouders die dagelijks activiteiten aanbieden voor kinderen via facebook en/of Instagram

– Tips via de mail voor ouders om de kinderen thuis te vermaken. 

– Ouders die met hun kinderen wat leuks maken voor de gastouder omdat ze gemist wordt. Zeker nu is het waardevol om af en toe contact te hebben met elkaar. De kinderen die niet meer naar de opvang gaan missen hun gastouder en de gastouder mist haar gastkindjes. Misschien is het leuk om eens een afspraak te maken om te videobellen of verstuur een mooie tekening/ kaart naar elkaar.

Wij worden enorm blij van deze idee├źn en hopen dat jullie zo in contact blijven met elkaar. 

Wij hopen jullie hiermee, voor nu, voldoende te hebben geïnformeerd.

Een hele warme groet,

Team Dolfijntjes.

Carmen, Leonie, Monique en Ingrid.

dolfijntjes